Respons

Hej!
Det vore intressant att höra era tankar kring Äkta varas nominering av er granola till Årets matbluff:
https://www.aktavara.org/nyheter/151453/matbluff-barometern-2

Med vänliga hälsningar
Karin Blomqvist

Karin Blomqvist

Kommentarer

  • Hej Karin,

    Vi tycker såklart att det är tråkigt att bli nominerade. Vi är stolta över Paulúns produkter och innehåll.

    Men vi tycker samtidigt att det är bra att man granskar produkter på marknaden.

    Oligofruktos är en sorts fiber som finns naturligt i vissa livsmedel som jordärtskocka, bananer, lök, baljväxter och sparris. Du hittar den också som ingrediens i Paulúns granola eftersom fibret bidrar till den härligt krispiga konsistens som kännetecknar våra produkter.

    Precis som andra fiber bryts oligofruktos inte ner i tunntarmen, utan passerar i stället ner i tjocktarmen där de bryts ner av tarmbakterier.

    Oligofruktos stimulerar på så sätt tillväxten av de nyttiga bakterierna som bidrar till en god tarmflora.

    Detta är bra, men kan få vissa oönskade effekter. Särskilt om man har en känslig mage eller är ovan vid fiber. Då kan man känna av att bakterierna, när de bryter ner fibrerna, bildar gas, som gör att magen kan kännas uppblåst.

    Detta är inte farligt på något sätt, utan är tvärt om ett gott tecken på att magen jobbar.

    Ofta kan man vänja sig av med besvären om man börjar äta mindre portioner granola och sedan succesivt ökar portionerna.

    Ha en fin dag
    Liselotte

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.