Ekologiska råvaror

Ni beskriver följande: "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det tror vi starkt på, och vi tror att alla har ett ansvar för att bidra till en mer klimatsmart konsumtion av mat. Vi på Paulúns har ett stort ansvar i att verka för en mer hållbar framtid och vill underlätta för fler att välja hållbar mat. Vi arbetar hela tiden med att förbättra oss, både gällande innehållet i våra produkter, men också våra förpackningar och i val av innovationer. "
Så varför väljer ni inte ekologiska råvaror? Det finns det konkurrenter till er som klarar galant! Ni skriver att ni håller koll på att det inte finns bekämpningsmedel i skadliga halter i er mat, eller uttryckt liknande.. Men bekämpningsmedel skadar djur och växter i den miljön där den används, även de människor/bönder som måste hantera den. Det är INTE att ta ansvar för att produkten är hållbar.
Jag gillar verkligen er müsli på alla andra sätt, men tyvärr kommer jag med flera inte längre att köpa den, då vi önskar att den är ekologisk!  Det är inte ett alternativ, det är ett måste för att skydda vår gemensamma livsmiljö! Tacksam för ett transparent svar! Mvh Ingela

Kommentarer

  • Hej Ingela,

    Vi är alltid mycket noggranna med varje råvara vi väljer, för att maten vi gör ska bli så hälsosam som möjligt. Vi väljer att köpa våra råvaror från de leverantörer som är bäst istället för de som är billigast.
    Somliga ingredienser väljer vi att köpa ekologiska, men eftersom alla ingredienser inte är ekologiska i vår mat så skriver vi inte detta på förpackningarna. Vi har noga uppsatta riktlinjer för förekomst av rester av bekämpningsmedel i våra produkter. Vi synar varje råvara noga som vi lägger i våra produkter. Vi har exempelvis valt att inte använda gojibär eftersom vi ännu inte hittat en producent som vi tycker att vi kan lita på fullt ut.
    Vi hoppas att du kan ha fortsatt förtroende för varumärket och att du vill fortsätta använda våra produkter.💚
    Bernadetta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.